Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär scoutskjorta eller andra scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplagg i scoutdräkten är scoutskjorta, -t-shirt eller -piké med märken samt scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.

Nya scouter betalar för sin scouthalsduk samt kårens märken som ska sys fast på. Kostnad: 120 kr.

Det finns också möjlighet att köpa de märken man behöver ha på sin skjorta redan från början. De är Bollstanäsmärket, pojk-/flickmärket och Birkamärket. Man köper märkena för 10 kr/st eller alla tre för 30 kr.