Att åka på läger

När man ska åka på läger är det en del saker man behöver tänka på. Framför allt att man har med sig rätt packning. Med hjälp av scoutkårens packlista är du säker på att du kommer iväg med rätt saker.

När det gäller val av storlek på ryggsäck rekommenderar vi en ryggsäck på 45-50 liter. All packning ska ner i ryggsäcken och inget ska packas i plastpåsar bredvid. Vi vill att det är scouten själv som packar sin väska inför läger. Föräldrarna får gärna hjälpa till att ta fram det som ska med, men scouten själv packar, så att han/hon sedan hittar rätt när man väl är iväg på lägret.

Ett annat tips, eller kanske snarare krav, är att alla saker som tas med på lägret märks med scoutens namn. Ev ärvda saker måste märkas om.

Packlista

Hälsodeklaration hajk