Bli scout

scout 7

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du 8 – 9 år?

Klicka in på Spårarnas sida för att hitta kontaktinformation till avdelningsledaren. Prova på-datum finns i höstens kalender.

Är du mellan 10 och 12 år?

Kolla in på Upptäckarnas sida.

Är du 13 -15?

Gå in och kolla Äventyrarnas sida!

Är du äldre än 15 år?

Läs mer på Utmanarnas sida.

Ladda ner